Jarní mejdan na chatě

Jak se valašské pečivo rozloučilo se sněhem: Jarní mejdan na chatě.

Když se jaro probudilo a rozhodlo se, že už má dost zimního spánku, naše valašské pečivo si řeklo: "Tohle si nenecháme ujít." A tak borůvkový frgál, ten největší dobrodruh mezi pečivem, vytáhl kalendář a zaškrtl velkým červeným křížem datum prvního jarního mejdanu na chatě.  

Nadšení se šířilo rychleji než máslo na teplém frgálu. Sýrové preclíky, které byly známé svým smyslem pro rytmus, slíbily, že se postarají o tanec až do rána. Štramberské uši, věčně plné energie, zase zorganizovaly turnaj v lezení po stromech (což je pro ucho celkem výzva, musíme uznat).

Když se všichni sešli na chatě, scéna připomínala něco mezi pečivovým Woodstockem a valašským karnevalem. Máslové trubičky tahaly z kapes kytary, jako by byly kouzelníky, a frgále? Ty roztáčely ohnivý tanec kolem ohniště.

Jak večer ubíhal, zjistilo se, že nejlepší způsob, jak uvítat jaro, je obklopený přáteli, hudbou a spoustou valašských dobrot. A ačkoliv se ráno všechny trubičky a frgále probudily s trochou kocoviny z cukru, byli si jednotní v jednom: "Tohle musíme zopakovat. "

A tak, milí čtenáři, když příště uvidíte frgál nebo preclík, nezapomeňte, že možná právě máte před sebou veterána z legendární jarní oslavy na chatě. A pokud vás někdy cesta zavede do Valašského vesmíru, nezapomeňte si rezervovat svůj frgál na webu – nikdy nevíte, kdy se může hodit jako vstupenka na nejlepší party v galaxii. 🙋‍♀️

Blog